Kuun vaiheet ja puutarhanhoito

Tai kirjaudu päästäksesi maksullisiin kursseihisi

Haluatko selkeämpää ja helpompaa puutarhanhoitoa? Miltä tuntuisi, jos kaikki kasvisi lähtisivät varmasti kasvuun? Tai rikkaruohojen kitkemisen jälkeen maa pysyisi pidempään rikkaruohottomana? Tai nurmikkoa ei tarvitsisi leikata niin usein kuin nyt?

Kuun vaiheiden ja kuukalenterin mukaan töiden ajoittaminen on vanhaa perinnetietoa, joka on tullut vahvasti uudelleen käyttöön. Sen avulla säästä aikaa ja työ on tehokkaampaa sekä lopputulos onnistuneempaa. Ei siis ihme, että se on nyt niin suuressa suosiossa.

Kurssin aiheet on jaettu omiin osioihin, jotka voit katsoa itselle sopivassa järjestyksessä. Voit aloittaa esimerkiksi nyt ajankohtaisesta aiheesta tai erityisen kiinnostavasta. Suosittelen, että katsot kaksi ensimmäistä kurssin osiota ennen muita. Niistä termit tulevat tutuksi.

Kurssi on käytössäsi toistaiseksi eli voit rauhassa omaan tahtiin käydä osioita läpi ja palata niihin myöhemmin uudelleen vaikka kuinka monta kertaa.

Kurssi toimii myös mobiililaitteilla eli älypuhelimilla. Kurssin osiot voit katsoa tai pelkästään kuunnella.

Lisäksi kurssi sisältää ladattavan/tulostettavan Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -oppaan, jossa on koottuna tiivistetysti tärkeimmät asiat kotipuutarhurille. Sieltä löytyy myös Vuosikalenteri vuoden puutarhatöistä kuun mukaan sekä Siementen kylvöajat -taulukko helpottamaan kylvöjen ajoittamista.

Jos et ymmärrä jotain kurssissa, niin lähetä rohkeasti minulle viestiä kurssialustan linkistä. Koetan auttaa mahdollisuuksien mukaan 🙂

Puutarhaterveisin Sari

Ps. Olisi kiva kuulla kokemuksiasi, miten kuu on vaikuttanut eri pihapuuhiin. Oletko huomannut sen toimivaksi jossain puutarhan hoitoon liittyvässä asiassa.

Sari Weckström
Kouluttaja

Sari Weckström

Oppitunnit